Hoofdweg 4, 9112HH Burdaard

Op een prachtige locatie, centraal in het dorp aan een rustige weg is deze goed onderhouden woonboerderij gelegen.

Omschrijving

De woonboerderij is voorzien van een inpandige berging en er is een aparte garage aanwezig welke goed bereikbaar is via de achtertuin. De boerderij kenmerkt zich door prachtige authentieke elementen zoals onder andere balkenplafonds, paneeldeuren en een prachtige schouwpartij in de eetkamer. De zijtuin is voorzien van een prachtig terras dat veel privacy biedt en is tevens het centrale punt van de tuin die bereikbaar is vanuit de woonkamer door middel van een schuifpui. Vanaf het terras is zowel de voortuin als achtertuin eenvoudig bereikbaar waar u veel ruimte en prachtige fruitbomen aantreft. De woonboerderij is gelegen op 930m2 eigen grond. Een object dat zeker een bezichtiging waard is!

Indeling:

Entree, hal met plavuizenvloer, betegeld toilet met wandcloset. Moderne dichte keuken met diverse inbouwapparatuur, plavuizenvloer en vloerverwarming. Aan de voorzijde gelegen eetkamer met massieve houten vloer, schouwpartij en balkenplafond. Tussendeuren naar achtergelegen woonkamer met inbouw houtkachel, plavuizenvloer met vloerverwarming, balkenplafond en schuifpui naar zijtuin met terras. Badkamer met douche, jacuzzi en wastafel, bijkeuken, kleine slaapkamer, ruime slaapkamer met inloopkast. Tevens een inpandige schuur met openslaande deuren. Achtertuin met eigen oprit naar vrijstaande stenen garage met smeerput en een naast het huis gelegen sfeervolle stenen berging. Voortuin alwaar grasgazon en fruitbomen.

1e verdieping: overloop, totaal 3 slaapkamers en doorgang naar zolderberging in de schuur (met mogelijkheid voor uitbreiding tot slaapkamer of tweede badkamer).

Bijzonderheden: De woonboerderij dateert van 1906. De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing. De verwarming vindt plaats via centrale verwarming en vloerverwarming.
De woonoppervlakte bedraagt 225 m2 met een wooninhoud van 825 m3.

Algemene informatie: Burdaard is een dorp in het zuiden van de gemeente Ferwerderadiel, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

In 2008 is er een start gemaakt met het herstructureringsplan van Burdaard ( waarvan inmiddels een groot deel al is gerealiseerd. Dit plan heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Kaart