Skar 4, 8724 LE It Heidenskip

BELEEF HET WARE LANDLEVEN in deze authentieke, sfeervolle vrijstaande stelpboerderij, landelijk gelegen in de waterrijke Aent Lieuwespolder

VERKOCHT

op loopafstand van de Fluessen. De woning dateert uit ca. 1877. 

Omschrijving

Indeling : 

Begane grond: zijentree, hal, toilet met fonteintje, functionele doucheruimte met douche, vaste wastafel en witgoedaansluiting, keuken voorzien van inbouw keukenblok met inbouwapparatuur (gaskookplaat, wasemkap, oven, losse vaatwasser), meterkast voorzien van 8 groepen 2x krachtgroep en dag- en nachtstroom, kelder voorzien van ketelopstelling (HR Combi ATAG 2012), woonkamer (27 m2) voorzien van schouwpartij voor aansluiting kachel, inbouwkasten, centrale hal met slaapkamer (25 m2) voorzien van inloopkast (voormalige bedstee), inbouwkast en schouwpartij met rookgasafvoer, schuurgedeelte met dubbele Fryske Grupstal en meerdere hooivakken. 

1e verdieping: royale overloop voorzien van spekkast, 3 slaapkamers (10 m2, 10 m2, 11 m2), toegang tot schuurgedeelte. 

Bijzonderheden: 
Verwarming d.m.v. centrale verwarming. De woning is deels voorzien van dubbele beglazing. Aan de achterzijde van het stalgedeelte zitten nog 2 voormalige ondergrondse gierkelders van respectievelijk 70 m3 en 30 m3. 
Afmeting stelpboerderij : 20 x 35 meter. Bijgebouwen zijn een machineberging (1990 met afm. 10 x 6 meter) en voormalig tanklokaal. Erfverharding d.m.v. gestort beton. Drie verharde kuilplaten (20 x 7,75, 20 x 7,75 en 5x 15). 
Bouwaard is traditioneel, woongedeelte met houten dakbeschot en pannendak, schuurgedeelte met riet onderschoten pannendak (betonpan). Tussen woongedeelte en schuurgedeelte zit geen brandmuur. In het woongedeelte zijn nog diverse authentieke elementen aanwezig. De boerderij bevindt zich in traditionele toestand. 

Oude karakteristieke elementen als molkenkelder, bedsteden, gemetselde spekkast als ook traditionele betimmeringen zijn bewaard gebleven en geven de bijzondere sfeer vanuit het agrarisch gebruik in het verleden! Het is er allemaal nog……

Kenmerken

Vraagprijs: € 339.000,00 k.k.

Status: beschikbaar

Aanvaarding: in overleg

Eigendomssituatie: volle eigendom

Soort woonhuis: vrijstaande woonboerderij

Bouwjaar: 1877

Aantal kamers: 5 (4 slaapkamers)

Perceeloppervlakte: 12.135 m2

Kaart

Foto’s